Tyck synd om mig, jag är sjukast i Finland

Stod ett tag och svajade på gränsen mellan frisk och sjuk för att efter spelningen landa hårt på den sjuka sidan. Tack som fan kent! Nä men det är redan bättre, vaknade upp med 35,5 i kroppstemperatur idag efter gårdagens 38 så ska inte klaga haha. Förutom lite på förkylningen då som fortfarande är kvar, uh! 
 
Varm saft och stickade sockor botar det mesta.

Kents avskedsturné i Vasa

Igår var inte världens bästa dag. Ture var gnällig, J var förkyld (och gnällig) och jag var ful som fan (och också gnällig) och hade helst stannat hemma och gömt mig. Men stannar man hemma från kents avskedskonsert? Nej! Vi for dit tillsammans med Soile. Och spelningen var jättebra!! Men jag blev lite rastlös efter ett tag, typ en timme (jag visste jag skulle bli det). It's not you, it's me.
 
 
En klocka räknade ner från 30 minuter tills det började. Självklart knäppte jag en bild på 7:47 (som låten ni vet) och de hade också uppmärksammat det genom röda siffror! (siffrorna var vita annars).
Hej hej Jocke!
999.
Sista spelningen i Finland osv.
Självaste 747.
Mannen i den vita hatten.
Konfettiregn! Tack tack kent!! Och tack Jan & Camilla som var barnvakt så vi kunde gå.
 
 
Och förresten, tack till Ture som lärt sig att dricka ur flaska enkom för det här.
 
Pappa matar.

Let your body decide - mitt första och sista inlägg om hälsa

Jag tänkte presentera min filosofi när det kommer till hälsa. Hälsa har nästan blivit en religion samtidigt som jättemånga mår dåligt. Men, följer ni min idé så kommer ni må mycket bättre! Den ser ut så här:
 
 
Kroppen vet vad den behöver.
 
 
Enkelt va? Nästan för enkelt låter det som. "Nä det där funkar inte, min kropp vill bara ha choklad höhöhö". Om du tidigare ätit för mycket och okontrollerat eller för lite och för kontrollerat så kan det ta ett tag innan du kan läsa av kroppens signaler ordentligt, jag tror de flesta har tappat instinkterna lite. Det gäller att hitta tillbaks till en tydlig känsla av hunger och mättnad. När man gjort det behöver man inte fundera så mycket mer, kroppen guidar. Kort sagt, ät när du är hungrig, sluta när du är mätt och gå efter vad du är sugen på så blir det bra. Det borde också ge ett visst skydd mot de vanliga fallgroparna med mat, dvs att börja tröstäta eller svälta. Om du verkligen lyssnar på kroppen så är det så att den strävar efter balans, så ljug inte för dig själv så funkar det. Men blir du bjuden på rulltårta och känner att kroppen inte behöver det just då, ät i alla fall. Förstör inte ditt sociala liv genom att vara en oartig fanatiker.
 
Kroppen tyckte att jag behöver dessa vitaminer. Eller var det mamma?
 
Samma sak som med maten gäller med motion. Lyssna på kroppen så vet du hur mycket du behöver röra på dig. När du känner att det faktiskt är ett behov så är det inte jobbigt. Att inte göra det blir jobbigare. Åtminstone jag känner rastlöshet, irritation och klassiskt "spring i benen" om jag hoppat över motionen en dag. Mitt dagsbehov ligger på några km promenad per dag. Alltså det är vad jag behöver för att fungera. Lyssna på din kropp för att veta vad du behöver!
 
Amen.

RSS 2.0