Balkongen, del 5

 
 
Först nu har det börjat blomma ordentligt ute på balkongen. I somras var det bara tagetes, men nu blommar också ringblommor, indiankrasse, okända blommor och till och med smultron.
 
 
 
 
 
 
 

The secret society of moms

Jag har lärt mig mycket genom att vara gravid och få barn. Riktigt stora insikter på något sätt. Ibland när jag ser andra mammor så ser jag att de också vet samma sak. Rutiner och vardagssaker kan man prata om till förbannelse men det här pratar man inte om, det här formuleras bara i det tysta. En kort nick och en blick som säger att man är välkommen in i ett hemligt sällskap. Mammornas hemliga sällskap.
 
 
Men varför är det så hemligt? Jag tycker att det är synd att viktig kunskap ska hållas hemlig och privat. Om något ska räknas som allmänbildning och något alla borde lära sig om livet så är väl det här grunden. Bokstavligen. "To get to the heart of a story, you have to go back to the beginning" för att citera The Tudors introt. Fast man inte själv har några barn är det bra att känna till de delar av ens eget liv som man inte kan komma ihåg. Det känns som det är en del man behöver för att kunna förstå sitt sammanhang.

Gör en höstlampa

Har du en gammal ljusslinga som inte passar någonstans som du inte vet vad du ska göra med? Bra. Har du också en lykta som du sällan eldar några ljus i? Ännu bättre. För då kan du kombinera dessa två och få en uppgraderad version av din gamla ljuslykta. Som ger minst 10 gånger mer ljus + att du får använding av saker du redan har. Perfekt nu till hösten.
 
 
Lyser upp vilket mörkt hörn som helst.

RSS 2.0