Dags att elda GTA?

Inte för att vara dömande men typ 100% av alla föräldrar misslyckas brutalt med att uppfostra sina söner. Ja de kan vara helt ok i övrigt men när det kommer till att respektera kvinnor och självrespekt är de helt tappade bakom vagnen (ingen idé att sugarcoat it). Det är som att allt som kan kopplas till pojkars sexualitet är något heligt som till skillnad från allt annat klarar sig utan gränser, det är inte ens okej att komma med några invändningar. Tvärtom ska man gärna romantisera det och uppmuntra pojkar att bli fega as. Ture är ju som sagt bara 10 månader och redan har vi fått många kommentarer om hur han kommer förföra en massa kvinnor i framtiden. Ja det är harmlösa kommentarer i sig, men det kommer trappas upp med tiden och det känns dåligt med en vuxenvärld som förväntar sig ett visst beteende och samtidigt vänder ryggen till.
 
Varför vill man inte uppmuntra pojkar till att ha kroppslig integritet och självrespekt? Vill vi inte att våra söner ska bli självsäkra män som har egna gränser och inte behöver bevisa något?
 
Självrespekt skulle nog också vara en bra grund när det gäller att respektera kvinnor, men man måste också våga prata om saker. Alla gör ju sina egna val sist och slutligen men som förälder måste man åtminstone informera och ge sin synvinkel, att lämna vind för våg och hoppas på det bästa sätter jag inte mycket tilltro till. De flesta vet inte ens vad det betyder att respektera kvinnor och det är så mycket mer än att typ vara snäll med sin flickvän. Så det lönar sig att prata om alla små vardagliga saker.
 
 
 
 
Och en sak till. Att så gott det går vara insatt i vad våra pojkar tar del av och prata om det som inte känns okej och varför. Förbjuda eller inte? Ja det beror på vad det handlar om men ärligt talat gör de flesta filmer, serier och spel sig bättre på soptippen. Haha men det är sant! Så släng GTA i påskbrasan nästa år.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0