Familjens hjältar besöker Umeå

Vi började påskveckan med att ta båten över kvarken för en liten mini-vaycay i Umeå. Det hade varit mycket mer praktiskt att ha bilen med oss men visst gick det utan också. Jag har aldrig turistat i Umeå förr och hade en del förutfattade meningar (pga tv4 västerbottens reklamer och nyheter, norrländska mm) om att det är lantligt och "bonnigt" och inte mycket till stad. Men jag blev positivt överraskad måste jag säga, det var trevligt och också mycket mer Sverige än förväntat. Coolt att man inte ens behöver resa 100 km för att hamna mitt i en Pippi Långstrump-episod.
 
 
 
 
Vi flanerade omkring. Tittade på stan och påskpynt, åt, shoppade, drack chai latte och latade oss. Jag kan rekommendera Skocentrum, en trevlig, ljus skobutik med svängig gammal musik som Ture gillade att dansa till (speciellt Lollipop-sången). Både jag och Jonathan hittade snygga skor där. Fast Ture var lätt den som ekiperade sig mest den här resan.
 
 
 
 
 
 
Förutom i skobutiken dansade Ture också på en indisk restaurang (Tajmahal). Till Bollywoodmusik förstås.
 
 
 
När vi åt frukost första morgonen bevittnade jag ett kärleksdrama live genom fönstret:
 
Det var ett ungt, till synes nyförälskat par, som kramades hejdå för att sen gå åt olika håll. Efter en stund vände sig tjejen om för att titta efter killen som bara gick. Men sen, när hon slutat titta och fortsatt gå, vände han sig om. Så båda trodde att den andra brydde sig mindre.
 
 
 
 
Kul att bo på hotell! Vi bodde på hotell Aveny. Nere till höger på bilden är tumlaren Wenni som Ture fick på Wasaline (och ja till vänster vårt godisägg som vi köpte på Ica Gourmet). Det här var annars Tures första utlandsresa och han älskade det.
 
 
 
 
 
Jag la märke till att Umeåborna tycker om att inreda sina hem med mycket orangea lampor och grönväxter och retro verkar de också gilla. Okej jag ska sluta vara en Peeping Tom.
 
 
 
Avslutar som en lokal lodis sa när han skulle be om ursäkt för att hans tant dragit ett något opassande practical joke med oss: Burträska.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0