Den stora garderobsrensningen

Att göra sig av med kläder är inte lätt. Det finns så många olika fallgropar som gör att man behåller sånt som man både hatar att ha på sig och inte klär i. Men den här gången har jag varit radikal (för att vara jag) vilket har frigjort mer plats och gjort garderoben mer överskådlig och tillgänglig.
 
 
 
Några av mina klänningar.
 
 
 
Jag kom att tänka på hur jag med tiden lärt mig vad som inte klär mig baserat på min kroppsform. Jag pratar inte om hur man klär sig smal, utan hur man  klär sig för en harmonisk form genom att undvika plagg som skär av på fel ställe. För mig är axlarna och lårbenen de bredaste ställena på kroppen (de är lika breda) och då ska det som är mellan dem vara smalare för att skapa en form, och jag ska inte ha plagg som slutar vid lårbenet eftersom det ser konstigt ut.
 
 
Följande plagg ska utgående från detta absolut inte hittas i min garderob:
 
  • Lågt skurna jeans.
  • Peplumtoppar/klänningar. En volang som sticker ut som ett parasoll och skapar ett tredje brett ställe. 
  • Tröjor som slutar vid lårbenet.
  • Utsvängda jeans/jeans med raka ben. Detta rekommenderar stylister ofta till kvinnor med min kroppsform för att de ska se smalare ut men nä, breda byxben får dig att se större ut. Jag vill inte se ut som en stor vägg av jeanstyg.
 
 
 
En kortkort leopardmönstrad kjol i grått. Vissa plagg behöll jag till min stora förvåning.
 
 
Stilmässigt vet jag också vad jag skulle klä bäst i. En kvinnlig och avskalad stil, enkelt, stilrent, fräscht och tidlöst. Feminin subtil elegans. Men jag har lång väg att gå, fast jag vet detta lyckas jag på något sätt nästan alltid se ut som om jag kommer rakt från Grey Gardens.
 

 
Avskalat? Visst.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0