Hemlagad raita (och naanbröd förstås)

Indisk mat är jättegott och vem gillar inte naanbröd och raita? Det bästa är att man kan göra det hemma också och det blir bra. Här kommer recept på raita.
 
 
  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 1 msk honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,3 st gurka
  • salt
  • peppar
 
 
Riv gurkan och blanda allt. Späd ut med lite vatten om den känns för tjock. Vi hade ingen mynta men det blev gott i alla fall, men köp mynta ändå tycker jag, onödigt att knussla.
 
 
Extremt gott.
 
 
Raita låter annars jättefinskt i mina öron. Tänkte att det kanske ska uttalas på ett annat sätt, men efter snabb youtube-research så uttalas det som jag först trodde, det kan den här mannen intyga.
 
 
 
 
Nu fick ni inget recept på själva brödet, men välj ett som bakas med bakpulver så man får steka direkt (vem orkar med jäsning?) och gärna ett med hackad vitlök på.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0