Serietips: Feud

Har ni inte sett serien Feud från i år ännu så ska ni göra det. Bästa serien! Det säger jag alltid (lever lite för mycket i nuet kanske) men den här gången menar jag det.
 
 
Bette & Joan i Feud.
 
 
Den är skapad av Ryan Murphy som också skapat American Horror Story och Feud är som AHS. Samma stil och färger, samma svarta humor och delvis samma skådespelare. Feud är en verklighetsbaserad serie som handlar om skådesperskorna Joan Crawford och Bette Davis fejd under inspelningen av filmen What Ever Happened to Baby Jane och Hush... Hush Sweet Charlotte och deras liv under tiden och efteråt. Så med tanke på filmerna finns det en liten skräckfilmskoppling också i Feud men annars känns det fräscht utan skräcktema. Har ni inte sett What Ever Happened to Baby Jane och Hush... Hush Sweet Charlotte  så kommer ni vilja gör det efter serien. Jag hade redan sett dem men ville se dem igen för det var så länge sen. Bra filmer, kan tänka mig att RM hämtat inspiration från dem tidigare också. Han verkar gilla karaktärer som är fast i sin egen smärta och som man kan känna för samtidigt som de är helt bedrövliga.
 
 
Riktiga Joan & Bette i What Ever Happened to Baby Jane.
 
Chaterine Zeta-Jones och Kathy Bates kommenterar fejden i en soffa (Kathy Bates med sin vanliga stil) vilket är underhållande. Chaterine spelar Olivia de Havilland och svarar på frågan om varför Bette och Joan hatade varandra något i stil med att "A feud is never about hate. A feud is about pain". Det är sant.
 
Scenerna när Joan blir sminkad eller håller på med sina skönetsrutiner är helt fantastiska och sorgliga. Och Jessica Lange är så bra, så kul att få se henne igen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0