Självkänslofällan

Jag har tänkt på det här med att kvinnor uppmanas skaffa bättre självkänsla och hur oärligt det egentligen är. Målet med kvinnors självkänsla verkar vara att bli så självsäker (avtrubbad) att man inte längre stör sig på något. Vad jag vet har inte kvinnor av naturen lägre självkänsla än män, vad vi däremot har är mindre livsutrymme.
 
Kvinnor har inte problem med självkänslan, kvinnor har problem med för lite livsutrymme.
 
Så skaffa inte självkänsla, identifiera istället det som begränsar dig. Det slår mig i hur stor grad kvinnor lär sig att tysta sina riktiga reaktioner, att inte gå på magkänsla, att inte sätta rimliga gränser, att finna sig i allt och dessutom ha dåligt samvete. Och hur mycket tid män faktiskt (omedvetet?) lägger ner på att begränsa kvinnor.
 
Men nu ska jag säga en sanning, a little known fact. Män har absolut inga standarder och krav när det kommer till kvinnor. Inte egentligen. Ironiskt med tanke på hur mycket energi de spenderar på att få det att verka som att de har det. Ett maktspel med tomma ord. Gå inte på det.
 
Sätt gränser istället. Gör det hur du vill. Gör något dig obekväm eller illa till mods så gör det dig det. Där går din gräns. Håll dina gränser och mitt i allt har du utrymme att leva. Och självkänsla dessutom.
 
 
 
Christina
2017-10-13 @ 14:49:40
URL: http://www.swedishhousewifelifestyle.com

Så sant!

Svar: :)
carolinacarlson.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0